UkkoPahka

Finland is a real country

Recommended Posts

Finland is a real country

Well, after checking Teal´s videos already couple of years, it feels like time to be social about it. I saw couple finnish people on the map so this is the first post for our little country. 

Suomeakin on ihan mukava puhua, ihan kaikki jutut ei aina aukea englanniksi. 

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heips! Ihanaa nähdä että Suomikin on päässyt kartalle mukaan. Jos saataisiin kaikki suomalaiset messiin keskusteluun, voitais harkita miittiä jossain päin? Koskaan ei oo liikaa saman henkisiä tuttavuuksia, mulla ainakaan:D Olis myös kiva tietää vähän kaikkien taustoista henkisellä polulla. Kaikilla meillä se taitaa olla ihan verissä kylläkin, mutta miten päädyitte etsimään ja löytämään tämän osan itsestänne?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos ihan maallisesti ajattelee, niin sattumaltahan näiden asioiden pariin tuli päädyttyä. Toisaalta lapsuus ja teini-ikä olivat sen verran tylsiä, että sitä kaipasi jännitystä elämäänsä. Joskus parikymppisenä luin kaikenlaista ja siinä sitten pikkuhiljaa muotoutui sellainen maailmankuva johon kaikki eri kummalliset teoriat sopivat. Ja aika pitkälle samanlainen kuin mitä tällä Teal Swanilla on, toki monella muullakin, esim Ralph Smartilla (youtubessa "Diving deep").  Henkisen puolen tyylisuuntalista meni jotenkin näin:

 1. oma kiinnostus ja kaikenlainen lukeminen, joka alkoi lukion psykologian ja elämänkatsomustiedon kirjoista
 2. muutama "ihmeellinen" kokemus ja hengailu vapaaseurakuntalaisten kanssa
 3. seikkailukasvatusta oppimassa, siellä oli filosofian näkökulmasta kaikenlaista henkistä, sellaista ihmisen runollista puolta
 4. yksi em. opettajista johdatti meditoimaan, pari vuotta meni satunnaisesti treenatessa sitä
 5. toinen opettaja vei samaanikurssille
 6. sitten vähän taukoa lasten ja perheen takia, mutta viime aikoina taas henkistä etsintää, ensin hiukan teosofiaa...
 7. mutta sitten löytyi youtubesta Teal Swan, Ralph Smart ja Bentinho Massaro. Viimeisin iski kovaa koska se harrasti myös kiipeilyä. Teal iski kovaa koska se on niin looginen ja osaa selittää järkevästi. Ralph siksi että se on vaan niin lutuinen. 
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haha, Ralph on ihan liian lutunen, siinä oot oikeessa. Mä taisin itseasiassa just sen videoiden myötä alkaa ite avautumaan näille jutuille. Ensin kiinnostuin hirveesti veganismista Youtuben kautta ja joku päivä Smartin naama tuijotti mua etusivulla videoehdotuksissa, kun se on niin kova advokaatti kasviperäselle ruokavaliolle. Aluks en ees tykännyt sen videoista kun oma ego tuomitsi sen niin poikkeavaks, mutta joku siinä jätkässä sai mut palaamaan niihin videoihin ja kattomaan että mistäs tässä on kyse. Ihan huippu tyyppi:)

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se tuo hyvää fiilistä. Kokeilin pari kertaa sen "Can I get a hello there" -huudahdusta. Kuvittelen että se on joku henkisen kontaktin hakukikka, ainakin toimi mulla pari kertaa niin että tuli sävärit. 

Se ottaa myös ehkä eniten itsensä rennosti. Ei sillä että sitä kaipaisi muuten mutta siinä on hyvä roolimalli itselle. Tulen itse ottaneeksi itseni liian tosissani. 

 

Edited by UkkoPahka
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voinko hankkia heinän. Sattuu, että niin monet puut eivät salli mielen ajatuksia, jotka liotavat vettä kuin ne, vaan pitävät niitä hengissä. Hengellinen herääminen on kyky pilkkoa ajatuksiasi monien ajatusten joukosta, jotka ovat päällä, ehdottomasti. se ei ole vitsi, jolloin kaikki ajatukset aiheuttavat järkyttäviä tekoja elimistössäsi ja muillakin ihmisillä. Ajatusten ottaminen veteen auttaa - tasapaino puiden välillä, jotka imevät ajatuksia ja vettä, jotka heijastavat ajatuksia. Henkinen hereillä vaatii oppimiskoulutusta. Suomi on hyvä maa veden ja puiden tasapainolle. Mutta varokaa metsä ajatuksia; olla tietoisia ja aina kysyä, kuka ajattelevat kuuluvat? Ne eivät aina ole omia. Avoimuus on henkisen oppimisprosessi varovaisille suomalaisille, jotka ovat melkein liian järkeviä historiassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuih:D Ja joo tuttu tunne, siks se sen tyyli varmaan muakin puhutteli. Autenttisuutta parhaimmillaan.

Rob, did you use Google translator for that message? Could I ask you to write the same in English? It doesn't make much sense in Finnish.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Todella totta ja helppo nähdä ... mutta...

Hei Ronja, a little cheeky I guess doing that to be sure, no question. The main message mixed with broken grammar making it seem like a cheeky child... so.

There are a lot of trees in Finland but luckily to balance that there is also a lot of water. Trees have spirits and also are mischievous with the amount of soaking up of thoughts and experiences. Mostly this is fine but having water around can help balance out the bad experiences people pick up from forests. People experiencing thought fields may mistake feelings from the trees. Finland's forests are old whereas New Zealand forests are relatively young plus we do not have as many thought forms running around as you do in Europe. The rejuvenation and freedom felt here is much different in feeling. We also are an island nation; meaning we have a lot of lakes and sea and coastal - refreshing and balancing.

Also, spiritual development it seems to me must be very strong in Finland - the society is not that open so any person wishing spiritual freedom may have few close friends but they I feel, would be strong ones. Does that make sense?

There was not much to say really - this is my impression only; that came to me. I would like to visit there one day. The farthest north has been grey Denmark.

Welcome Ronja and Ukko to Teal Tribe to both you !

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah, now it makes much more sense, thanks!:)

I've been wondering if the energy here in Finland has anything to do with the fact that people in Finland commit the most suicides in the whole world. 'Cause as you say, finnish people are not so open, they are quite rigid and stuck in their heads. Social circumstances are the best example of that. I think the biggest obstacle in my life personally has been finding people who are open to discuss about spirituality, and people who haven't lost their child-like nature. But to be fair, I have been blessed with some of the most amazing people in my life as well. It's just that if you wish to make new friends in Finland, it seems almost impossible to do after a certain age.

But nevertheless, I totally agree with you in that finnish people are very spiritual and have a huge capacity to develop in that area. It's just that we feel so alone, that many find it hard to maintain their spiritual development when they have nobody to share it with. So I guess it does reflect the personal strength in people who are still striving for their spiritual values in spite all of that.

Even though we are quite a somber nation, I still definitely recommend you visit some day! Especially if you feel intrigued by shamanism. I've understood that in Lapland there are still some natives that practice shamanism in the way their ancestors did. Also, we have two crystal mines, one where you can mine amethyst and the other where you can mine spectrolite. I've been dreaming about visiting both mines when I have the opportunity.

I've understood that New Zealand has maintained a lot of its native/tribal ways of living, is that correct? Or that there still are a lot of tribes left, living the way they always used to. I remember seeing some kind of tribal dance from New Zealand, and it made me feel like it would also be an interesting place to visit some day.

And thanks, I'm so glad I found this community!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yep, Rob´s message definitely worked out more in english. I have never thought forest of trees as confusing. They really do that? We do have an old bedtime story about "Metsänpeitto / forest cover" where forest changes and captures people walking there. It also reminds me about Neil Gaiman´s Sandman, there used to be more "soft places" where you could get lost forever, like thousands of years. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä nyt oon ollut tällainen henkisyyteen päin menevä koko mun elämän, mutta esiteini-iästä lähtien lukenut kaikkia rajatieto-kirjoja jne. Nyt en tunne paljonkaan intoa sellaseen, enemmän kiinnostais tavata lisää samanhenkisiä ihmisiä, joten mä oisin ainakin heti kiinnostunut jostain miitistä (ja mieluiten Helsingissä, koska täällä mä asun :D).

UkkoPahka, jos Bentinhoa seuraat, niin miten on Bashar? 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täälläkin yksi, joka kaipaisi samanhenkistä seuraa. Helsingin lähellä myös asustelen.

Maailmankatsomukseni pohjautuu shamanismiin, tarkemmin sanottuna hunaan. Tosin olen haahuillut sinne tänne etsien toimivia juttuja. Tällä,hetkellä,harjoittelen kristallien kanssa kommunikointia.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

No nyt on Bashar tsekattu, hyvin samantapaista viestiä kuin Bentinholla ja Tealilla. Jotenkin jopa loogista. Tulee taas hyvä fiilis kun hänen tekstejään lukee. 

Sellainen tuli mieleen, että jos joskus porukalla kokoontuisi, niin voisi kokeilla tehdä sitä myös henkisesti. Meditaatiopuolella oli kikkoja miten porukan voima saatiin kasaan niin että harjoitus oli voimakkaampi. Kristinuskon puolella on samaa, miten joukolla on isompi vaikutus. Mitä sitten tehtäisiinkään, juteltaisiin, juotaisiin kaljaa tai yrttiteetä, tai joku harjoitus, niin siitä voisi tulla voimakkaampi kun tehtäisiin joku hyvän fiiliksen haku jo ennen tapaamista, vaikka täällä ryhmässä. 

Tuohon ryhmään ei pääse jäseneksi, kun ei ole ketään kai päästämässä. Jos jollekin jäsenelle laittaisi viestiä että pääsisi mukaan! Voihan sitä joku alkaa sitten moderoimaan, vaikka itse jos ei kukaan muu ala. FB:ssä on etunsa verrattuna tähän foorumiin. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.